Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Archives

Publié par YVAN BALCHOY

Parlement israël stemt over doodstraf alleen voor Palestijnen
 
 
 
 

Het israëlisch parlement gaat stemmen over een ontwerpwet over het herinvoeren van de doodstraf. Deze wet zou alleen betrekking hebben op Palestijnen, volgens de huidige israëlische minister van defensie Avigdor Lieberman, een voormalige uitsmijter van een nachtclub uit Moldavië.

De doodstraf zal volgens Liebermann woensdag besproken worden in het israëlisch parlement, de Knesset, waarmee alleen Palestijnen die beschuldigd worden van het aanvallen van israëlische burgers en soldaten, gestraft kunnen worden.

“Ook de VS heeft zulke wetgeving. Daarom is het gepast voor israël om zo’n krachtig democratisch systeem in de wereld te volgen,” aldus Lieberman. Het wetsontwerp moet in drie rondes worden goedgekeurd door het apartheidsparlement om in werking te kunnen treden.

Israël heeft nog niet de doodstraf, maar gevangenen worden formeel wel veroordeeld tot honderden jaren celstraf. De israëlische premier Benjamin Netanyahu zei eerder dit jaar dat het tijd is om de doodstraf in te voeren voor Palestijnen die israëliërs aanvallen.

“De doodstraf voor terroristen – het is tijd om deze toe te passen in ernstige gevallen,” zei Netanyahu in een video in juli.

Zowel Netanyahu als Lieberman zijn controversiële moordlustige politici. Laatstgenoemde stelde voor dat israël Egypte en Palestina van de kaart zou moeten vegen, door onder andere de Aswan-dam te bombarderen. In 2001 stelde Lieberman voor om de Westelijke Jordaanoever op te delen in vier stukken, de centrale Palestijnse autoriteit af te schaffen en het reizen tussen de vier stukken voor Palestijnen te verbieden. In 2003 stelde Lieberman nog voor om duizenden Palestijnse gevangenen in de Rode Zee te verdrinken en bood aan om de bussen daarvoor te regelen, terwijl hij in mei 2006 suggereerde dat Palestijnse parlementsleden in de Knesset zouden moeten worden vermoord.

La peine de mort déshonore celui qui la pratique plus que celui qui la subit. Souvent même elle rend honneur à son juste combat.

 

De toute façon, par cet acte ignoble venant d'un gouvernement ignoble, Israël ne fait qu'entériner sa politique détestable d'achever tout blessé de ses tirs racistes car seul sans doute parmi les nations civilisée et non civilisée les sionistes laissent les blessés de leur tirs injustes agoniser jusque la mort, rejoignant ainsi les meurtriers de leurs ainés tombés sous la haine nazie.

En ratifiant cette loi raciste, Les sionistes prouvent qu'ils ont rejoint le camp de leurs meurtriers d'hier et de cette Afrique du Sud réhumanisée par Mandela

Je n 'ai qu'une supplication à faire à mes frères Juifs fidèles à leur Thorah, révoltez-vous et emprisonnez ce Netanyahou qui salit la voix d'Abraham et de Moïse.

Yvan Balchoy

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article